نوجوانی شاید باور نکنید اگر بگویم که مادران و پدران از اولین روز تولد فرزند خود، تا سن ۲۰ سالگی اش فقط ۷۳۰۰ روز وقت داریم تا با او باشیم. اما با وجود تعداد اندک روزهای زندگی، همراه کودکی که به زودی پا به مرحله بلوغ می گذارد، هنوز آنقدر فرصت داریم، اگر رابطه ما با فرزندمان مبنای درستی ندارد، راه و روش بهتری را امتحان کنیم. اشتباه بسیاری... بیشتر بخوانید »
آیا در بزرگسالی فردی خجالتی و کمرو هستید؟ آیا اعتیاد دارید؟ آیا وسواسی هستید؟ آیا خسیس یا لجباز و یک دنده هستید؟ آسیب های ۱۴ تا ۳۶ ماهگی هر کدام از این صفات را که دارید بدانید احتمالا بین ۱۴ تا ۳۶ ماهگی آسیب دیده اید. کودک انسانی بین ۱۴ تا ۳۶ ماهگی با پنج حقیقت تلخ در مورد خودش آشنا می شود که او ۱- نادان... بیشتر بخوانید »
اضطراب جدایی و رفتن به مهد کودک تا یک و نیم سالگی، وقتی مادر از فرزند دور میشود، بچه تصور میکند مادر برای همیشه میخواهد او را ترک کند؛ بنابراین مادر باید همیشه در معرض دید کودک باشد. ولی بعد از دو سالگی کمکم این درک و تفکر را پیدا میکند که جدایی مادر به معنای ترک و طرد کردن او نیست. البته سازگار شدن بچهها با... بیشتر بخوانید »
وابستگی کودکان به مادر در دو سال اول که مادر فرزند خود را شیر میدهد بیشترین رابطه عاطفی بین مادر و فرزند برقرار میشود. در واقع از زمانی که جنین در رحم مادر شکل میگیرد رابطه عاطفی از طرف مادر برقرار میشود و با اولین تماس پوستی با نوزاد بیشتر و بیشتر میشود، ولی در مورد فرزند از ۴ تا ۵ ماهگی این رابطه شکل میگیرد. والدین باید... بیشتر بخوانید »
فرزندپروری کودکان نابینا و عادی این کودکان به دلیل محرومیت حسی و معلولیتی که دارند نیازمند سرپرستی و مراقبت بیشتری از سوی والدین هستند. اما نباید حمایت را از حد گذراند، به نحوی که کودک از توانمندیهای خود استفاده نکند و رشد اجتماعیاش نسبت به سنش پایینتر بیاید یا حتی مهارتهایی را که دارد به دلیل استفاده نکردن به مرور از دست بدهد. در روند فرزندپروری، والدین این کودکان باید... بیشتر بخوانید »
آموزش پیشگیری از آزار جنسی به کودکان به زبان ساده و کودکانه پدر و مادرها میتوانند بدون بکار بردن لفظ آزار جنسی پنج نکته اساسی برای پیشگیری از آزار جنسی را به کودکان خود (پنج تا ۱۱ سال) آموزش بدهند. برای چنین آموزشی پدر و مادرها نیاز ندارند که وارد گفتگوهای دشوار شوند یا فکر کنند چطور میتوانند چنین موضوع حساسی را به کودک خود یاد بدهند. آنچه لازم است... بیشتر بخوانید »
والدین لطفا به کودکانتان محافظت از بدن خود را آموزش دهید. والدین باید با استفاده از زبانی کودکانه، فرزندان خود را در خصوص چگونگی مراقبت از بدن خود و نشان دادن واکنش در برابر سوء استفادهها آگاه کنند. جنسیت چیزی بیش از جنس یا هویت جنسی است و در رشد هر فرد نقشی حیاتی ایفا میکند. درک جنسیت شامل درک چگونگی کارکرد بدن انسان به ویژه چگونگی تولید مثل است.... بیشتر بخوانید »
تست هوش: آیا باید از تمامی کودکان تست هوش گرفته شود؟ در تستهای هوشی که از کودکان گرفته میشود آنچه که از نظر بالینی بیشتر اهمیت دارد بحث کمتوانایی ذهنی یا عقبماندگی ذهنی است که با تشخیص آن درمانگر بتواند به کودک کمک کند. اما صرفاً بر مبنای تستهای هوشی که انجام میشود نمیتوان به شخصی برچسب کمهوش یا باهوش زد. در علم روانپزشکی برای تشخیص، تنها به یک یا... بیشتر بخوانید »
مهد کودک: با ویژگی های مهد خوب آشنا شویم مهد کودک یا کودکستان نوعی آموزشگاه است که برای نگهداری و پرورش کودکان خردسال و گذار آنها از محیط خانه به مدرسه ایجاد شده است. نخستین مهد کودک توسط فردریش ویلهلم اوت، در سال ۱۸۳۷ میلادی در شهر باد بلنکنبورگ در ایالت تورینگن در کشور آلمان ایجاد شد. میرزا جبار عسگرزاده معروف به جبار باغچهبان بنیانگذار نخستین کودکستان ایران بود. مهد... بیشتر بخوانید »
آموزش کودکان برای تنها ماندن و از چه سنی می توانیم کودکان را در خانه تنها بگذاریم؟ یکی از مهمترین نگرانی و دلهره های والدین، تنها گذاشتن فرزندانشان در خانه است، بی گمان کودک، سرانجام روزی باید جدایی از والدین را تجربه کند و برای ساعات کوتاهی هم شده، تنها در خانه بماند، اما چطور می توان به کودک اعتماد و او را در خانه تنها رها کرد؟ آیا کودک... بیشتر بخوانید »