روز ۲ آوریل (۱۴ فروردین) «روز جهانی اوتیسم» نام گذاری شده است. رنگ آبی نمایانگر حمایت از مبتلایان و توجه ویژه به نیازهای آن ها ست. سازمان ملل متحد هر سال روز دوم آوریل (۱۴ فروردین ) به مناسبت روز جهانی اوتیسم شعاری را برای این روز درنظر می گیرد که شعار امسال، استخدام، مزیتی برای بیماران اوتیسمی، انتخاب شده است. اوتیسم یا درخودماندگی (Autism) نوعی اختلال رشدی از... بیشتر بخوانید »
مکانیزم های دفاعی دفاع ها عملیات روانی هستند که غالبا از پیدایش عقاید، ارزش ها، هیجان های متعارض جلوگیری کرده و آنها را از رسیدن به عرصه ی آگاهی باز می دارد. گاهی یک دفاع خاص، مثل همانند سازی، در خدمت رشد ساختار روانی قرار می گیرد. وقتی دامنه ی نیرومندی قواهای ایگو ضعیف باشد ممکن است با بالا رفتن شدت عواطف عادی، علائم عاطفی و عواطف دردناکی آشکار... بیشتر بخوانید »
مکانیزم های دفاعی دفاع ها عملیات روانی هستند که غالبا از پیدایش عقاید، ارزش ها، هیجان های متعارض جلوگیری کرده و آنها را از رسیدن به عرصه ی آگاهی باز می دارد. گاهی یک دفاع خاص، مثل همانند سازی، در خدمت رشد ساختار روانی قرار می گیرد. وقتی دامنه ی نیرومندی قواهای ایگو ضعیف باشد ممکن است با بالا رفتن شدت عواطف عادی، علائم عاطفی و عواطف دردناکی آشکار... بیشتر بخوانید »
تاثیر ریشه های کودکی در رفتار بزرگسالی جان بالبی و مری اینزورث نکات برجستهای را از روانتحلیلگری، کردار شناسی، روانشناسی رشد و روانشناسی شناختی در مورد پیوستگی هیجانی و نظم بخشی هیجانی، ترکیب کرده و در سازماندهی نظریهی دلبستگی به کار گرفتند. آنها همانند دیگر نظریه پردازان روان تحلیلگری معتقد بودند که تبیین رفتارهای بزرگسالی ریشه در دوران کودکی دارد، با این تفاوت که به نظر آنها انگیزش... بیشتر بخوانید »
نقش دلبستگی های امن در روابط زناشویی: سلامت رابطه ی انسان با دیگران «بالبی» روانکاو و نظریه ی پرداز انگلیسی که برای اولین بار مفهوم دلبستگی را بعنوان یکی از شاخصه های مهم در حیات روانی انسان و سلامت روحی او مطرح کرد. دومین نفر از پیشگامان نظریه دلبستگی خانم«مری اینزوُرت» است که در سال ۱۹۱۳ متولد و در سال ۱۹۹۹ درگذشت. او روانشناس و پژوهشگر کانادائی الاصل... بیشتر بخوانید »
نظام روانکاوی فروید تصویر دلنشین یا خوشبینانه ای از ماهیت انسان به ما ارایه نداد. نظام روانکاوی فروید تصویر دلنشین یا خوشبینانه ای از ماهیت انسان به ما ارایه نداد. هر فرد زیر زمین تاریکی از تعارض است که همواره جدالی به شدت در آن بیداد می کند. انسان ها به صورت بدبینانه توصیف شده اند که محکومند با نیروهای درونی کشمکش کنند، کشمکشی که تقریبا همیشه در... بیشتر بخوانید »
تمام رفتارها دفاعی هستند، ولی هرکسی به شیوه یکسان از دفاع های همانند استفاده نمی کند. همگی با تکانه های نهاد یکسانی هدایت می شویم، اما ماهیت خود و فراخود، عمومیت ندارد. مراحل رشد روانی جنسی شخصیت تمام رفتارها دفاعی هستند، ولی هرکسی به شیوه یکسان از دفاع های همانند استفاده نمی کند. همگی با تکانه های نهاد یکسانی هدایت می شویم، اما ماهیت خود و... بیشتر بخوانید »
اضطراب اساس ایجاد رفتار روان رنجور و روان پریش است. نمونه نخستین تمام اضطراب ها ضربه تولد است. اضطراب : تهدیدی برای خود فروید اضطراب را به صورت ترسی بی هدف توصیف کرد. اغلب نمی توانیم به علت آن یا موضوع خاصی که اضطراب را ایجاد کرده است، اشاره کنیم. اضطراب اساس ایجاد رفتار روان رنجور و روان پریش است. نمونه نخستین تمام اضطراب ها ضربه تولد[۱۵]... بیشتر بخوانید »
نظریه فروید را می توان رویکرد تعادل حیاتی نامید نظریه فروید را می توان رویکرد تعادل حیاتی نامید، زیرا اشاره دارد ما برای برگرداندن و حفظ کردن حالت تعادل فیزیولوژیکی، جهت آزاد کردن بدن از تنش، بر انگیخته می شویم. ما همیشه مقدار خاصی تنش غریزی را تجربه می کنیم. غرایز همیشه به صورت چرخه نیاز که به کاهش نیاز منجر می شود، بر رفتار ما تاثیر می گذارد. سایق... بیشتر بخوانید »
توصیه برای داوطلبین آزمون دکتری از امروز دقیقاً یک ماه تا برگزاری آزمون دکتری تخصصی سال ۱۳۹۷ باقی مانده است. یک ماه سرنوشت ساز که تلاش مضاعفی می طلبد و البته امید و توکل زیاد. یک ماه باقیمانده برای کسانی که خیلی وقت است شروع به درس خواندن کردهاند، ممکن است سرشار از خستگیهای مکرر باشد و برای کسانی که شروع نکردهاند، سرشار از ناامیدی! غافل از... بیشتر بخوانید »